Contract vanzare - cumparare

  1. COMERCIANT

    "lentile-contact.com" reprezentat de:
    SC OPTISERV SRL
    Reg com: J08/1438/2002 ,
    CUI: RO14969810
    Mobil: 0730.040.725 
    contact@lentile-contact.com, www.lentile-contact.com
    RAIFFEISEN BANK- Sucursala Brasov
    IBAN ROL: RO91RZBR0000060002822813

    AVIZ DE FUNCTIONARE : NR.3511/05.07.2011 emis de MINISTERUL SANATATII
    Denumit pe parcursul acestui contract lentile-contact.com

  2. CONSUMATOR

    Conform comanda

    Denumit pe parcursul acestui contract CONSUMATOR

  3. OBIECTUL CONTRACTULUI – COMERCIALIZARE ON-LINE PRODUSE

    Conform comanda

  4. LIVRARE PRODUSE

    Conform comanda

  5. VALABILITATE PRETURI SI OFERTE SPECIALE

    Preturile prezentate pe site-ul lentile-contact.com, sunt valabile minim 48 de ore si sunt actualizate periodic. Preturile produselor pot fi modificate de catre lentile-contact.com fara o notificare prealabila.
    Ofertele speciale au o perioada de valabilitate limitata, mentionata pe site la sectiunea Oferte speciale.

  6. OBLIGATII lentile-contact.com

    1. Sa comercializeze produse originale, de la producatori recunoscuti si pentru care poseda Certificate de conformitate a produselor cu standardele de calitate impuse de legislatia romaneasca.
    2. Sa livreze produsele in ambalajele originale ale producatorului, sigilate si fara deteriorari.
    3. Sa livreze produsele comandate de CONSUMATOR in cantitatile, la pretul si in timpul prevazut in confirmarea comenzii.
    4. Sa returneze sumele platite de CONSUMATOR in situatia denuntarii unilaterale de catre acesta a contractului.
    5. Sa informeze CONSUMATORUL in situatia intarzierii sau imposibilitatii asigurarii produselor comandate in totalitate sau partial.
    6. In situatia in care CONSUMATORUL denunta contractul in baza prevederilor art.V pct.3, renuntand la comanda sa, lentile-contact.com se obliga sa nu mai livreze produsele.
  7. OBLIGATIILE CONSUMATORULUI

    1. Responsabilitatea privind necesitatea si corectitudinea produselor comandate revine CONSUMATORULUI care este obligat sa aiba o prescriptie/reteta valabila (cu o vechime de maximum un an) emisa de un specialist (optometrist sau oftalmolog).
    2. CONSUMATORUL cunoaste produsele comandate, modul de utilizare al acestora si a primit indicatiile de utilizare a produselor comandate de la un specialist (optometrist sau oftalmolog).
    3. CONSUMATORUL recunoaste ca a luat la cunostinta obligativitatile prevazute la art. VI, punctele 1 si 2 si prin lansarea comenzii, acesta semneaza contractul de comercializare a produselor la distanta.
    4. Se obliga sa plateasca valoarea contractului conform confirmarii comenzii (valoare produse + valoare transport).
  8. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA LA CONTRACT

    1. CONSUMATORUL are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In aceasta situatie CONSUMATORUL are obligatia de a nu desigila produsele, pentru a putea fi revandute ulterior.
    2. Dreptul CONSUMATORULUI de a returna produsele livrate de lentile-contact.com se refera numai la produse in ambalajul(cutia) original, sigilate. Acestea sunt produse care prin natura lor, dupa desigilare, nu mai pot fi returnate.
    3. Apeland la dreptul de denuntare unilaterala a contractului, CONSUMATORUL va trebui sa plateasca valoarea costurilor de retur al produselor.
    4. Lentile-contact.com va rambursa sumele platite de CONSUMATOR pentru livrarea produselor.
    5. Nu intra sub incidenta prevederilor acestui articol - punctele 1-4, acele produse ambalate individual/blistere precum si produsele COMANDA SPECIALA: lentilele de contact pentru astigmatism, prezbiopie, pentru 12 luni, dure, cosmetice speciale, cu dioptrii speciale – care sunt comenzi speciale si personalizate conform cerintei cumparatorului.
  9. EXECUTAREA CONTRACTULUI

    1. Prezentul contract intra in vigoare in momentul confirmarii de catre lentile-contact.com a comenzii lansate de CONSUMATOR.
    2. Confirmarea comenzii de catre lentile-contact.com se va face telefonic sau prin e-mail pe adresa de corespondenta furnizata de catre CONSUMATOR.
    3. Durata contractului este de 10 zile lucratoare de la primirea produselor de catre CONSUMATOR.
    4. În cazul exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului de către consumator în condiţiile art. VIII, lentile-contact.com are obligaţia să ramburseze sumele plătite de consumator fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunţării contractului de către CONSUMATOR.
    5. Lentile-contact.com, în cazul în care nu poate executa contractul din cauză că produsul nu este disponibil, trebuie să informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de Lentile-contact.com în termen de maximum 30 de zile.
    6. Lentile-contact.com poate livra consumatorului un produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate.
  10. SERVICE POST VANZARE SI GARANTII

    1. VANZATORUL asigura service post vanzare pentru produsele ce nu sunt conforme cu specificatiile de pe site, pentru produsele ce au fost livrate gresit, produsele cu vicii ascunse de fabricatie(defecte) si pentru a respecta dreptul legal al Clientului de a denunta unilateral contractul. Detaliile sunt specificate in sectiunea Termeni si conditii de Livrare atasate contractului.
    2. GARANTII In concordanta cu cerintele Directivei 93/42, referitoare la Produsele Medicale comercializate in Comunitatea Europeana, lentile-contact.com garanteaza ca produsele pe care le comercializeaza sunt si raman corespunzatoare destinatiei lor, in termenul declarat de valabilitate. Acest termen de valabilitate este calculat pe baza parametrilor individuali si este aplicabil numai produselor sigilate, intacte si depozitate conform recomandarilor inscrise. Termenul de valabiltate este evidentiat prin data de expirare si este inscriptionat de tertii producatori pe fiecare produs in parte.
  11. RASPUNDEREA

    1. Lentile-contact.com nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facut responsabil pentru orice paguba aparuta prin folosirea in orice fel a produselor cumparate. Lentile-contact.com nu garanteaza si nici nu va putea fi considerat responsabil in cazul in care produsele cumparate nu corespund scopului pentru care au fost cumparate.
    2. Produsele livrate de lentile-contact.com sunt in ambalajul original, sigilate. De aceea, lentile-contact.com nu va putea fi facut responsabil in cazul oricaror neconcordante sau probleme in ceea ce priveste produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse .
  12. PREVEDERI FINALE

    1. Contractul are la baza prevederile Ordonantei nr.130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, aprobata si modificata prin Legea nr. 51 din 21.01.2003
    2. Acest contract a fost intocmit in baza comenzii CONSUMATORULUI.