Blog

Purtătorii de lentile de contact - tineri adulţi - ducând un stil de viaţă alert, sunt adesea tentaţi să forţeze limitele privind intretinerea lentilelor şi, implicit, a sănătăţii propriilor ochi. În special în eventualitatea înnoptării neprevăzute, departe de casă, riscurile sunt de obicei subestimate, în decizia de a curăţa sau nu lentilele de contact.

Ca specialişti, îi putem atenţiona să nu doarmă cu lentile care nu au fost prescrise pentru port extins. Îi avertizăm de pericolul păstrării lentilelor în apă – dar (oare) ne vor acorda atenţie?

Materialul realizat în colaborare cu grupul de cercetare Contact Lens and Youth, Informare pentru pacienţi, simplifică mesajul pentru un maxim de claritate şi impact: Dacă la sfârşitul zilei nu ai la îndemână cele necesare pentru întreţinere, aruncă lentilele!

 

 • Incepand cu data de 1 Noiembrie 2015, lentilele de contact zilnice DAILIES TOTAL1® vor fi disponibile si pentru corectia hipermetropiei, cu dioptrii cuprinse intre +0.50 si +6.00  
 • (pas de 0.25)
 • Lubrifiere1 de durata si cea mai mare transmisibilitate2 la oxigen dintre toate 
  lentilele de contact zilnice disponibile
 • Ofera confort exceptional de la aplicare pana la sfarsitul zilei3

Alcon, divizie a Novartis si lider mondial in domeniul sanatatii oculare, si-a extins linia de productie pentru lentilele de contact zilnice, cu gradient de apa – DAILIES TOTAL1® adaugand si lentilele cu dioptrie pe plus, pentru corectia hipermetropiei.

Combinatie, intr-o singura lentila, de confort3 de durata si transmisibilitate2 superioara, DAILIES TOTAL1® au fost lansate in Romania in mai 2014. Create sa reproduca mediul natural al corneei, cu un continut de apa de peste 80% la suprafata, lentilele DAILIES TOTAL1® isi mentin in proportie de 100% gradul de lubrifiere chiar si dupa o zi de port, oferind confort3 exceptional pana la sfarsitul zilei.

"Lansarea pe piata a lentilelor DAILIES TOTAL1®, in 2011, a marcat o schimbare in domeniul lentilelor de contact, asigurand simultan o transmisibilitate ridicata la oxigen dar si confort exceptional" a afirmat Dr. Inma Perez-Gomez, Head of Proffesional Affairs, Alcon EMEA. "Acum si persoanele care au nevoie de corectia hipermetropiei se pot bucura de aceste beneficii".

S-a constatat ca 44% din purtatorii de lentile de contact experimenteaza disconfort, acesta fiind unul din motivele principale de renuntare la portul lentilelor de contact4. Rezultatele studiilor au aratat ca purtatorii care au testat lentilele de contact DAILIES TOTAL1® au ales acest tip de lentile in detrimentul lentilelor pe care le purtau anterior studiului, intr-o proportie de 13 la 13. Mai jos regasiti si alte rezultate ale studiului:

 • 85% dintre participanti au afirmat ca DAILIES TOTAL1® sunt confortabile chiar si la sfarsitul zilei3
 • 93% dintre participanti au afirmat ca au vederea clara chiar si la sfarsitul perioadei de purtare a lentilelor DAILIES TOTAL1®3††.

Lentilele DAILIES TOTAL1® sunt recomandate pentru port zilnic si inlocuire la o zi si sunt disponibile cu dioptrii cuprinse intre -0.50 si – 6.00 (pas de 0.25); intre -6.50 si -10.00 ( pas de 0.50) iar acum si cu dioptrii cuprinse intre +0.50 si +6.00 (pas de 0.25).

 

Referinte:
1 Maissa C, Martin A, Kramer D, Nelson J, DeCenzo-Verbeten T. Evaluation of the lubricity of DAILIES TOTAL1® contact lenses after wear. Optom Vis Sci. 2014; 91: E-Abstract 145195.
2 Based on the ratio of lens oxygen transmissibility; among daily disposable lenses; Alcon data on file, 2010
3 Pérez-Gómez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient daily disposable contact lens. Clinical Optometry. 2014;6:17-23.
4 Rumpakis J. New data on contact lens dropouts: An international perspective. Rev Optom. 2010: 147(1):37-42.
† Based on the percentage of wearers agreeing with the statement, “I can comfortably wear these lenses all day long.”
†† Based on the percentage of wearers agreeing with the statement, “My vision with these lenses is clear at the end of day.”

Lentilele de contact pot fi aplicate pe ochi şi îndepărtate cu uşurinţă, cu ajutorul unor gesturi simple.

Iata un tutorial video care arată care sunt aceste mişcări.

Fără stres, confort maxim pentru ochi!

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului. Cat de adevarat! Este suficient sa te uiti in ochii celei mai bune prietene ca sa iti dai seama ca este trista. Charlotte Bronte, autoarea romanului “ Jane Eyre” a spus foarte elocvent ca sufletul are un interpret care nu minte niciodata, in ochi. Ochii nostri vorbesc nu numai despre sentimente, ci si despre personalitatea noastra. Sunt ca o carte deschisa.

Stiai ca nu exista doi oameni cu o culoare identica a ochilor?

Ochi negri
Este o culoare rar intalnita a ochilor. Spune despre purtator ca este o persoana plina de pasiune si de viata. Nu pleci de la birou pana cand nu termini ceea ce ai de facut si te dedici 100% lucrurilor in care te implici. Esti competitiv si incerci sa finalizezi o sarcina mai bine decat oricine altcineva.

Ochi caprui
Culoarea maro a ochilor reprezinta simplitate, putere si creativitate. Este foarte posibil sa fii sufletul petrecerilor. Adori natura si nu esti atasat de posesiunile materiale. Stii sa iti faci partenerul sa se simta special. Iti place sa iti faci noi prieteni si “simti” moda.

Ochi albastri
Ochii albastri atrag imediat atentia, de aceea multi oameni aleg lentile de contact in aceasta culoare. Cine are ochii albastri este o persoana atragatoare, prietenoasa, spontana si plina de energie. Ai tendinta naturala de a aduce bucuria in jur. Esti foarte amabil si sincer.

Ochi verzi
Ochii verzi sunt caracteristici celor carora le place sa conduca. Daca ai sau alegi sa ai aceasta culoare a ochilor, esti o personalitate puternica, usor adaptabila in orice mediu. Ai tendinta de a avea mereu agenda aglomerata. Te caracterizeaza calmul si gandirea rationala.

Sursa
http://listcrown.com/eye-colour-everything-tells-personality/

Suntem expuşi la reglementari de vânzare care despart lentilele de contact colorate de cele de corecţie, aşa încât nu e de mirare că uneori suntem nelămuriţi,

De unde să cumpărăm şi Cum să întreţinem lentilele de contact colorate?

Centrul de Cercetări în Contactologie (CCLR) din cadrul departamenului de optometrie a Universităţii Waterloo din Canada a pregătit informarea de mai jos – pe care vă recomand să o citiţi cu atenţie.

Culoare - Costumaţie - Corecţie

Indiferent DE CE porţi lentile de contact  joacă-te în siguranţă cu ochii tăi!

1. Consultă specialistul
Înainte de a cumpăra / purta lentile de contact, consultă specialistul oftalmolog / optometrist. Acesta îţi va adapta lentilele potrivite formei ochilor tăi, te va învăţa cum să le aplici şi să le scoţi şi va monitoriza sănătatea ochilor tăi.

2. Menţine-ţi lentilele curate
Foloseşte soluţie de întreţinere proaspătă în fiecare zi. Nu aplica niciodată salivă sau apă pe lentilele tale de contact. Înlocuieşte frecvent recipientul de păstrare al lentilelor.

3. Nu dormi cu lentilele de contact pe ochi
Dacă porţi lentile – destinate portului numai pe timpul zilei – în timp ce dormi sau aţipeşti, creşte riscul aparitiei infecţiilor oculare.

4. Aruncă lentilele când le expiră termenul de purtare
Producătorii recomandă înlocuirea lentilelor conform termenului specific de utilizare a fiecărui tip de lentile. Aceste termene depind de perioada de deteriorare a performanţelor lentilei, din cauza acumulării de proteine şi a altor depozite.

5. Nu împărţi lentilele pe care le porţi tu cu prietenii
Chiar şi o curăţare atentă nu le oferă lentilelor starea sterilă iniţială. Să împarţi lentilele tale de contact este ca şi cum ai împărţi periuţa ta de dinţi!

6. Fereşte-ţi lentilele de apă
Nu înota sau nu face duş cu lentilele de contact pe ochi. Dacă lentilele intră în contact cu apa, aruncă-le imediat.

Vorbeşte cu specialistul despre lentilele tale!

Sursa: http://contactlensupdate.com/2014/07/15/patient-handout-play-it-safe-no-matter-what-type-of-contact-lens/

Centrul de Cercetări în Contactologie (CCLR) din cadrul departamenului de optometrie a Universităţii Waterloo din Canada a pregătit informarea de mai jos – pe care vă recomand să o citiţi cu atenţie.

Nu vei sesiza efectele radiaţiilor ultraviolete asupra ochilor tăi decât atunci când va fi prea târziu.

Poartă ochelarii de soare chiar dacă e înnorat!
Radiaţiile UV penetrează norii, chiar şi în zilele întunecate.

Poartă ochelarii de soare vara şi iarna.
În timp ce necesitatea ochelarilor de soare este evidentă în zilele toride de vară, iarna razele de soare se reflectă pe suprafaţa zăpezii şi a apei, crescând expunerea şi riscul.

Întreabă medicul oftalmolog despre lentilele de contact care blochează radiaţiile UV.
Aceste lentile de contact oferă protecţie suplimentară interiorului ochilor tăi. Totuşi ai nevoie şi de ochelarii de soare: lentilele de contact nu protejează albul ochilor sau pielea din jurul ochilor.

Bebeluşii şi copiii au nevoie de ochelari de soare.
În special copiii sunt vulnerabili la razele UV. Lumina atinge fundul de ochi mai uşor decât la adult.
Pălăriuţa de soare asigură protecţie suplimentară pentru ochi.

Specialistului îi este uşor să verifice calitatea protecţiei tale la UV.
Solicită acest serviciu, oriunde ţi-ai cumpăra ochelarii de soare. Designul şi compatibilitatea ochelarilor cu fizionomia pot afecta gradul de protecţie pe care îl asigură.

Anumite medicamente te fac mai sensibil la radiaţiile UV.
Citeşte instrucţiunile medicamentelor şi asigură-te că îţi protejezi atât pielea cât şi ochii.

Nu privi niciodată direct în soare – chiar şi atunci când porţi ochelari de soare.
Poate dăuna grav ochilor tăi, afectându-ţi irevocabil vederea.

Solutia de intretinere a lentilelor de contact moi, Biotrue® functioneaza in armonie cu ochiul uman, fiind inspirata chiar din fiziologia acestuia.

Principalele caracteristici ale solutiei Biotrue® sunt:

 • valoarea pH-ului de 7.5 este egala cu cea a lacrimilor, pentru sanatate oculara si sporirea confortului pe toata durata purtarii lentilelor de contact;
 • contine hialuronat, agent de hidratare ce se regaseste in mod natural si in ochiul uman pentru a mentine ochii hidratati si lentilele confortabile pana la 20 ore;
 • are cel mai eficient sistem de dubla dezinfectie, dovedit de testele FDA / ISO pentru determinarea eficacitatii produselor dezinfectante;
 • mentine active proteinele benefice din lacrimi, distrugand totodata microbii si indepartand proteinele denaturate de pe suprafata lentilelor.